Connect with us

De Radiorukker

Omroep Flevoland niet blij met nieuwe lokale omroep Almere

Lokale Omroep

Omroep Flevoland niet blij met nieuwe lokale omroep Almere

Omroep Flevoland kwam op 23 oktober met een artikel naar buiten over de nieuwe Almeerse omroep dat heel wat mensen op hun achterste benen zette. De stad was in rep en roer door de beschuldiging dat de nieuwe lokale omroep subsidiegeld zou doorsluizen naar een commerciële organisatie. Zelfs de politiek riep op tot intrekken van de subsidie. Ook zou de lokale omroep de boel besodemieteren en er onwettige constructies op nahouden. Nu blijkt dit toch allemaal één groot verzonnen verhaal  te zijn, geschreven door de redactie van Omroep Flevoland.

Een poging om de lokale omroep uit te schakelen
We zijn nu een paar dagen verder en onder druk heeft Omroep Flevoland de artikelen over de nieuwe Almeerse omroep inmiddels offline gehaald. Op onze redactie noemen we dit soort artikelen gewoon #fakenieuws. En in dit geval is het verzonnen onderzoek met valse aantijgingen een beetje dubbel, want het lijkt er op dat Omroep Flevoland met deze actie gewoon heeft geprobeerd om de concurrentie uit te schakelen, zelfs voordat ze überhaupt zijn begonnen met uitzenden.

PVV Almere: ”Onmiddelijk de stekker eruit”
De letterlijke woorden van Toon van Dijk, fractievoorzitter van PVV Almere in een telefonisch interview met Omroep Flevoland zijn: ”Onmiddellijk de stekker eruit, subsidie terugvorderen en begraven die publieke omroep in Almere”. Het is bekend dat er in de afgelopen jaren wat cowboys zijn geweest in Almere rondom de lokale omroep, maar dat betekent niet dat je ze dan maar over één kam moet scheren. Van Dijk zei verder in het in het interview met Omroep Flevoland: ”De omroepen uit het verleden hebben de belastingbetaler al ongelooflijk veel geld gekost. En nu dreigt het weer te gebeuren. Ik vind het schandalig dat we weer in die positie zitten.” Euh Toon… Welke positie precies en wat dreigt er weer te gebeuren? Het Commissariaat voor de Media heeft namelijk bevestigd dat er niets aan de hand is.

PVV en gemeente Almere onmogelijk bereikbaar voor commentaar
Onze redactie heeft afgelopen week geprobeerd om telefonisch contact te leggen met de PVV en de gemeente Almere. De wachttijd in het stadhuis bleek zo lang dat ze adviseerde om op een later moment terug te bellen. De griffie van Almere stond steevast op de voicemail. De persvoorlichting van de PVV was niet bereikbaar en het algemene nummer werd ook niet opgenomen. Helaas konden we de PVV dus niet vragen naar de formele bewijzen die de harde woorden van de PVV rechtvaardigen. Alle beschadigende woorden, artikelen en uitingen richting de lokale omroep vanuit de PVV lijken nu ineens allemaal gebaseerd op een #fakenieuws onderzoek van Omroep Flevoland. Dat is zonde voor de lokale omroep, maar ook zeker voor de geloofwaardigheid van de lokale tak van de PVV.

Almere heeft aantoonbaar plek voor een serieuze omroep
Met het verwijderen van het artikel door Omroep Flevoland lijkt het er inderdaad op dat ze een hele grote blunder hebben begaan. Hiermee hebben ze ook gelijk aangetoond dat een nieuwe serieuze omroep een grote kans kan maken op succes, want van Omroep Flevoland moeten ze het daar niet hebben blijkbaar. Zoveel subsidie bij de regionale omroep die dus verkeerd gebruikt wordt door rancuneuze personen op een redactie te zetten die bang zijn voor concurrentie. Een trieste ontwikkeling. Laten ze daar nou eens een onderzoek naar doen.

Lasterlijk gedrag.. Of misschien een kinderachtig machtsspelletje
Het is lasterlijk gedrag. Iemand in een hok duwen met een onzinartikel en stemming maken zonder goed vooronderzoek. Iedereen heeft gelijk zijn oordeel klaar als het over de ‘lokale omroep’ gaat en daarom blijft het een instituut met een slechte en amateurisme stempel. Het is ongekend en het is wat ons betreft de verloedering van de journalistiek in Nederland. Maar nu viert het recht. 1-0 voor de lokale omroep in Almere! Nu alleen nog even afwachten of ze er een succes van gaan maken in Almere en Omroep Flevoland laten zien dat hun angst waarheid wordt.

R.R.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Lokale Omroep

To Top