Connect with us

De Radiorukker

FreshFM terug op kavel B05

Regionale Omroep

FreshFM terug op kavel B05

In februari speculeerden we er op deze site al over. Zou de eigenaar van FreshFM het voor elkaar krijgen om kavel B05 terug te krijgen. Via zijn stichting SCOEZH waren alle deuren wel redelijk gesloten na de wilde verhalen rondom uitblijven van betalingen aan de Buma en de Sena en de rechtszaken met het Agentschap Telecom (AT).

FreshFM spant rechtszaak aan
Nog voordat de veiling begonnen was spande de eigenaar van FreshFM een rechtszaak aan tegen het AT, want zijn kavel mocht niet geveild worden. De eigenaar vond dat hij niet juist geïnformeerd was over het ontwerpbesluit van de veiling. Het AT trok overigens de vergunning van SCOEZH in vanwege het uitblijven van de nieuwe frequenties die FreshFM had aangevraagd in het kader van de gedragslijn netverbetering. Fresh kreeg zes steunzenders maar nam deze niet in gebruik.

FreshFM wint toch weer frequenties
Als de winnaar van kavel B05 bekend wordt zien we de naam op het papiertje staan die een belletje doet rinkelen. SB-Radio heeft het kavel bemachtigd voor een schamele 50.000 euro en maakt direct bekend dat ze terugkomen op FM met Fresh. In de laatste periode van FreshFM was SB-Radio formeel al de producent van de zender. Dit besluit maakt niet iedereen in de radiowereld blij. Niet alleen omdat er bij winnaars ook verliezers horen, maar omdat andere gegadigden het oneerlijk vinden dat FreshFM toch weer mee kon doen, ondanks de ervaringen uit het verleden.

Wat gaan Buma, Sena en AT doen?
Deze bijzondere situatie lijkt heel slim te zijn opgezet. Mensen zien de volgende situatie ontstaan. Eigenaar wordt persoonlijk failliet verklaard en laat een BV waar iemand anders eigenaar van is meedoen met een veiling om zijn radiozender terug in de lucht te brengen. Het is nu afwachten wat de partijen gaan doen die nog geld krijgen van FreshFM. Een andere BV inzetten werkt vermoedelijk niet bij iedereen zo makkelijk. Het lijkt geen ondenkbare, en zelfs vanzelfsprekende situatie dat Buma en Sena eerst hun geld willen zien over de afgelopen periode en misschien ook wel een vooruitbetaling van 5 jaar willen ontvangen voordat ze überhaupt groen licht geven.

R.R.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Regionale Omroep

To Top