Connect with us

De Radiorukker

Midvliet beticht van onfrisse zaken

Lokale Omroep

Midvliet beticht van onfrisse zaken

Afgelopen week ontstond er onrust in de media omtrent een vrijwilliger van Omroep Midvliet die zijn ongenoegen uitte over de gang van zaken binnen deze club. Zijn naam, Bram V.

Hij stuurde sympathiek een mail rond aan een groot aantal ontvangers om te vertellen dat hij en zijn collega vrijwilligers schofterig behandeld worden door de ‘mensen’ bij Midvliet. Het bestuur laat hem in de steek en er is een enorm verloop in personeel.

Bram, zoiets doe je niet! Dat is niet netjes! Maar nu we het toch over die mail hebben, kunnen we er ook best even naar kijken. 🙂

Concurrentie buiten houden
Bram schrijft over de angst van Midvliet om mensen van buitenaf binnen te laten. Dat is in de afgelopen jaren ook bewezen. In de afgelopen jaren is iedereen buiten gehouden die mogelijk gevaar kon leveren. De fusie met Unity FM uit Leiden en Leiderdorp om samen een streekomroep te vormen werd net voor het akkoord om zeep geholpen met het vertrek van de toenmalige voorzitter er achteraan. Die toevallige samenhang van feiten roept toch vragen op.

Streekomroep
In december 2016 werd overigens door de NLPO al bepaald dat Midvliet samen moet gaan met UnityFM die de zendmachtiging heeft voor Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Dit is ook door de gemeenten zo goedgekeurd. Het ligt daarom ook in de lijn der verwachting dat dit gaat gebeuren.

Kwaliteit
De kwaliteit van de lokale omroep zou ook te wensen over laten volgens de schrijver. En dat is het punt waar we het allemaal wel over eens zullen worden. Een dagje de radio aanzetten brengt op het eerste gehoor gewoon een mix van muziek, maar als je goed gaat luisteren is meer dan de helft onbekend. Jingles zijn er amper, en als je ze dan hoort, dan vraag ik me af wie ze van de straat hebben geplukt met de opdracht om in een sanitaire omgeving wat in te spreken. Maar, aan de andere kant. Er zijn ook mensen die zo’n galmpje mooi vinden natuurlijk.

De TV is een goedbedoeld project waar de presentatoren een poging doen om een leuk nieuwsitem te maken, maar wel steeds vergeten uit beeld te gaan en tot de realisatie te komen dat het niet om hun draait.

De brief van Bram benadrukt ook nog eens de veelgehoorde eilandjescultuur, zoals bij veel traditionele lokale omroepen het geval is.

Rancune of waarheid? Een zoekactie op internet op de naam Midvliet geeft in ieder geval genoeg stof tot nadenken.

R.R.

Continue Reading
You may also like...

More in Lokale Omroep

To Top